zondag 10 januari 2010

Australija- domacini i drustvo











Dragi moji,

Kao sto sam vec napomenula deo odmora u Australiji je bio izuzetno aktivan. Domacini su nas docekali sa printanom tabelom aktivnosti po danima. I bese, sto ste trazili to ste dobili, pa i vise od toga:-)). Ono sto nismo ocekivali a izgleda nisu ni nasi domacini, je bio "neobavezni" deo programa. U prevodu-nocni zivot, druzenja i zurke. Veliki deo Slobodanovog drustva sa fakulteta je pre dvadesetak godina otisao za Australiju: izmedju ostalih Sima, Zvonko, Sneska i Nebojsa. Sima i Zvonko zive u Brizbejnu, Sneska i Nebojsa u Melburnu ali su dosli na nedelju dana u Brizbejn da se druzimo. Dodajte tu i novostecene prijatelje nasih kumova, pre svega Gocu i Mihajla Antica i dobice te zaokruzenu internacionalnu "bandu". I bese druzenja po icu i picu. 50+ klub je bogami osvetleo generacijski obraz. I neskromno mogu da kazem da je nas "holandski"dvojac dobro odigrao turnir. Sloba je bio odlicno pripremljen zahvaljujuci pojacanom treningu pred polazak za koji su se potrudili njegovi drugari pre svega Stasa(shiraz trener), Slavco ,Nenad, Gile(kondicioni trener).
Koristim ovu priliku da se drustvu iz Australije zahvalim za divno provedene dane i veceri. Drustvo hvala na prelepim izletima, na rostiljanjima na plazi, na vecerama... Hvala zenskom delu na shopping turama, picu u Versace hotelu, zenskim trac anti stres tretmanima...
I Dragi Vesna i Simo HVALA na toplom gostoprimstvu. Da ne preskocim i nase kumcice Milana i Minju kao i zeta "to be" Jasona. I na kraju hvala i buducim prijateljima nasih kumova Daisy i Johnu na druzenju.Uh,dosta, odoh u patetiku...

Nasi kumovi Vesna i Sima zive na periferiji Brizbejna u prelepom kraju. Kuca je na brdu sa pogledom na okolne planine. Kuca je velika i lepa, zidana u tipicnom australijskom stilu. Niska, puno spavacih soba, tri kupatila, lepa veranda, rezervoar za vodu, dve garaze.Ono sto je mene fasciniralo je prelepo dvoriste. Prava botanicka basta! Puno palmi, tropskog drveca(mango, banane, lichi, avokado...) Vesna je zaista ulozila puno truda i ljubavi i to je naravno dalo rezultat. Dvoriste ima parking plac, teren za kosarku i naravno mesto za ciscenje ribe i rostiljanje.
Imala sam priliku da vidim kengure kako prelaze ulicu i kako dolaze do same ograde dvorista.Bila sam ubedjena da su sve te kengurske price uvelicane od strane evropljana ali sam vec drugog dana po dolasku shvatila ta je to ipak australijska realnost. I prvi kengur koga sam videla je pretrcavao ulicu sa kengurcetom u dzepu!!!
Za kraj evo komsijske australijske price: prvog dana dolazi komsika i pita nase kumove da li su juce dva pitona bila i u njihovom dvoristu . Sloba i ja sledjeni cekamo odgovor koji je na nasu srecu bio ne. Onda sledi komsikin opis borbe jednog od pitona sa mackom, pa njenu intervenciju jastukom i bla, bla... Sa velikim olaksanjem smo saznali da spavamo na spratu i nije bilo vise potrebe da nas opominju da zatvaramo prozore i vrata koji inace imaju mreze.


nastavak sledi,
pozzz Silva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten