zondag 27 december 2009

Singapur II deo




Evo mene opet sa velikim kasnjenjem. Dolaskom u Australiju poceo je najaktivniji deo naseg odmora. Izgleda da su nasi domacini previse bukvalno shvatili nasu zelju za aktivnim boravkom:-))) Pored celodnevnih skitanja(o cemu cu kasnije pisati) svaki dan se uglavnom zavrsava vecerom kod nekog od njihovih prijatelja. A vecera obicno znaci dobra hrana, dosta pica i kasni odlazak u krevet.. Probali smo meso kengura(nije lose, lici na nesto izmedju jagnjetine i divljaci).Sto se pica tice pijemo uglavnom schiraz australijsko vino. E pa dosta je bilo pravdanja, vracam se na Singapur koji u ovom javjanju zavrsavam.

Singapur ne spada sigurno u top turisticku atrakciju po mojim kriterijumima.Grad jeste moderan i lep ali sem visokih oblakodera postoji samo par atrakcija koje bi privukle paznju.Na prvom mestu bih izdvojila hram Sri Veeramakaliamman koji se nalazi u indijskoj cetvrti i posvecen je hindu boginji Kali poznatoj po moci da leci i pomaze bolesnim ljudima. Vernici je pored ostalog slave i bojenjem lica izmedju ociju crvenom mrljom . Hram su podigli sredinom devetnaestog veka indijski radnici koji su se doselili u Singapur.Krov hrama je impresivan. Sastoji se od puno prelepih rezbarenih figura koje reprezentuju beskonacnost vremena u ciklusima od rodjenja pa do smrti.
Druga atrakcija je ostrvo Sentosa-omiljeno izletiste lokalnog stanovnistva. Pored lepih plaza, baste leptira nailazi se i na niz atrakcija za povecanje adrenalina. Za holandske citaoce najbolji opis bi bio singapurski Efteling.

Ostale atrakcije mogu samo pobrojim: Singapur reka sa mnostvom restorancica na obali, Raflles hotel sa svojim lepim kolonijalnim izgledom, botanicka basta sa sa 1000 vrsta orhideja i 200 hibrida. Znam da ce sada sve moje drugarice koje vole cvece biti sokirane sto ovo stavljam samo kao usputnu atrakciju:-))).

Po pitanju shoppinga Singapur po mojim kriterujima spada u top destinaciju. Ja nisam videla lepse trzne centre. Izbor bogat, cene pristupacne . Da, da, kupila sam sebi papuce i tasnu. Naravno i poklon za Jonu.

pozzz Silva

Geen opmerkingen:

Een reactie posten