zaterdag 19 december 2009

Airbus A380





Dragi moji,


Kisni dan u Australiji pa cu najverovatnije moci da nadoknadim zaostak u sredjivanju svojih utisaka. Ovo izdanje bloga je posveceno prevenstveno muskoj populaciji. Rec je o Airbusu A380 kojim smo leteli od Londona do Singapura. Moram da priznam da zaista nisam shvatala Slobodanovu zelju da obavezno letimo ovim avionom.Zbog te muske bubice leteli smo iz Londona jer A380(super dzambodzet) kao najveci putnicki avion na svetu ne moze da polece sa amsterdamskog Schiphola. Ne znam tacno sve tehnicke detalje o avionu ali mogu ovako zenski da iskomentarisem da je stvarno velik. Krila su mu ogromna.Uradjena su od karbon plastike i konstrukcija je drugacija. Tokom leta sam pratila promenu konfiguracije peraja na krilima i to je takodje bilo impresivno. Nisam mogla da ih uhvatim celom duzinom svojim aparatom iako sam bila na pristojnom rastojanju. Ono sto fascinira su sledece stvari: komfor sedista, veliki prozori, znatno manja buka(50% manja od prosecnih putnickih aviona)veliki licni TV monitori ispred svakog putnika sa odlicnim softverom. Izbor filmova je fascinantan. Pored klasika, svih dosadasnjih oskarovaca na repertoaru su se nasli i najnoviji filmovi. Tokom celog puta ne samo da moze na licnom monitoru da se prate tehnicki detalji o visini leta(prosecno smo leteli na 12 850km), brzini(877km), vremenu, vec postoji kamera u repu aviona koja snima let.

Za 12 sati 45 minuta leta nisam osetila nijednu turbolenciju. Da li je u pitanju stabilnost aviona ili sreca sa vremnskim prilikama ne znam. U svakom slucanju poletanje i sletanje je znatno prijatnije nego u dosadasnjim avionima.


I sada za kraj nesto o servisu. Pored standarnih obroka(jako ukusnih) stalna ponuda pica, voca, sladoleda, grickalica.Eh, propade moja ideja da ovaj put iskoristim za smanjenje kilaze i vratim se kao zgodbna zenska :-)))


pozzz Silva

1 opmerking:

  1. jao mama u australiji si a ovaj blog posvecujes avionu... :)
    ajde kad uhvatis tog kengura na slici uploaduj i poneku sliku da vidimo kako sve izgleda.
    voli te jona xx

    BeantwoordenVerwijderen